perjantai 31. tammikuuta 2014

Blognuary: Day 31


Moi kaikki ja hyvää tammikuun ja blognuaryn viimistä päivää!
Tänään on sitten luvassa koko kuun "loppuhuipennus", jota oon valmistellu joulukuun puolesta välistä saakka ja nyt se vihdoin näkee päivänvalon!
Jonkun mielestä oon meinaa varmaan 'hiukan' myöhässä tän kanssa, mut tän blogiputken päätökseks halusin jotain vähän isompaa projektia, joten päätin säästää tän ihan viimiseks tammikuulle.
Luvassa on siis mun 13 suosikkia vuodelle 2013 ja koska tulin siihen lopputulokseen, etten osais valita vaan yksittäistä 13 asiaa kuvaamaan koko vuotta, niin päätin sitten tehä tän vähän omalla tavalla :D Valintoja kuitenkin on käytännössä 13, mut ne on pääluokkia, jonka alla voi olla monia juttuja, if that makes sense? :D
No, kuitenkin tää projekti on kestäny noin 1,5 kuukautta, ja nyt se on vihdoin valmiina tässä!

13 suosikkia vuodelle 2013


1. Luottovaatteet ja -asusteet


Viime vuonna, kun kävin viel koulussakin sillon tällöin, oli sitä aikaa ku joutui heräämään aikasin ja kiskomaan vaatteet niskaan kiireellä. Sillon mulle varmaan oikeestaan muodostukin aina tiettyjä "luottoasuja", jotka oli hyviä melkeen millon vaan. Oli myös toki muitakin juttuja, joita tuli paljon käytettyä viime vuonna, eikä niistä osa edes liittyny mitenkään kouluaamuihin. Yhdeksi huomattavasti eniten käytössä olleista asioista muodostui Skopunktenin pari vuotta vanhat mustat saappaat (vasen yläkulma), joita en ollu pahemmin ennen viime syksyä edes käyttäny. Ne tulikin kiskottua jalkaan melkeen joka päivä vielä marraskuussakin. Muita tosi paljon käytössä olleita vaatekappaleita olivat myös Vilan viininpunainen jakku, GT:n galaksipaita, Seppälä Crème de la crème -paita, Zaran "circle skirt" ja Vilan 'taikalegginssit'.

Luottoasusteiksi muodostu varsinkin GT:n musta laukku, jota tuli käytettyä vapaa-ajalla melkein joka käänteessä sekä Pastellan pöllöhuivi, joka on ollu ahkerassa käytössä myös koko talven.
Viime vuosi oli myös sormusten ja rannekorujen vuosi, ja viime syksyllä tuli hankittua aika paljon uusi rannekoruja, kun niitä ei ennestään löytyny multa montaakaan. Yhdet suosikit viime vuonna oli mun Lindexin pääkallorannekoru, joka oli tosi hyvä löytö, ja yo-lahjaks mummiltani saama kultanen tosi yksinkertanen rannekoru, jota pidin koko viime kuun ottamatta sitä kertaakaan pois. Sormuksista erityiset suosikkini oli GT:n pääkallosormukset (oikea yläkulma), ja kaikkia kolmea väriä tuli käytettyä melko paljon viime vuonna.

2. Huulimeikit


Viime vuosi oli - paitsi sormusten ja rannekorujen vuosi - myös huulimeikin vuosi. Tulin ostaneeks ensimmäiset huulikiillot sit vitosluokan, ja kahden huulipunan kokoelma muuttu kuuden huulipunan kokoelmaksi. Nyt huulimeikkikokoelmassa on vielä pari uutta tuotetta, joista tosin toinen on ostettu vast tammikuussa, joten viime vuoden hankinnat on pääasiassa oikein yllä olevassa kuvassa :D Törmäsin vihdoin täydelliseen kirkkaanoranssiin huulipunaan ja värin ostin myös huulikiiltona. Ystävämyynnistä hamstrasin Lumenen huulilakan ja kaks niin ihanaa huulipunaa ❤ Ja mahtu väliin yks neutraalimman sävynen huulipunakin, oon selvästi enemmän huulipuna-ihminen :)

3. Silmämeikit


Silmämeikissä yksinkertasesti kolme suosikkia: False Lash Effect Fusion, Liquidlast & Glam'Eyes Quad. Kun siirryin loppuvuodesta nestemäiseen rajaukseen, otin käyttöön vanhan lähes käyttämättömän Macin. Nyt epäilyttää vaan, et voinko löytää yhtä hyvää rajausväriä halvemmalla... : D Rimmelistä näkee pelkästään käytön jäljistä, et tätä palettia on tullu käytettyä PALJON viime vuonna, mut mikään väri ei oo vieläkään loppu! Siks ei ookaan mitään mieltä vaihtaa uuteen (joka triona odottaa mua jo) varsinkaan, ku Naked 3 on kohta täällä ;) Ripsarissa palasin viime vuonna takas vanhaan kunnon False Lash Effect Fusioniin ja se on edelleen mun lemppariripsiväri!

4. Ihotuotteet


(Tän kohdan otsikointi oli vaikeeta :D) Pakollista mainittavaa ihotuotteissa löytyy kahden tuotteen verran. Tarina mun BalanceMe-putsarista on tullu varmaan jossain vaiheessa syksyä selitettyä, mut saamani näytetuubin päivitin täyskokoseen tuotteeseen, jonka jouduin oikeen ulkomailta tilaamaan. Tää puhdistusaine on kuitenkin yks mun ihan suosikeista ikinä, sitä kuluu vähän kerralla, se tuoksee hyvältä ja on tehokas, se riittää mulle.
Meikkivoiteena taas paljon ylistämäni Natural Coden Skin Perfector, jota mulla on säilössä vieläkin kolme avaamatonta tuubia : D Tää kestää ikuisuuden, ja on peruskäytössä tosi hyvä, vaikkei kovin peittävä ookaan.

5. Tuoksut


Viime vuonna tuli myös investoitua kaikkien muiden kauneustuotteiden lisäks hajuvesiin ja vartalosuihkeisiin, ja erityisiä suosikkeja olivat kaikki kuvassa olevat. Ihan ykkösenä ovat ehottomasti Beyoncén Heat Rush & Midnight Heat ❤ Vartalosuihkeista lemppari on H&M:n Freesia & Lychee, joka tuoksuu ihan sairaan ihanalta! Hajuvesistä tykkään myös Diesel Loverdosesta, josta sain ihan vaan tommosen pienen näytteen, kun ostin Travalon (myös kuvassa). Normaalisti siis ne semmoset pienet näytteet on vähän yli 1 millilitran, mut tää on 7 : D Yks parhaista ilmaisnäytteistä ikinä! Travalo on puoleestaan täytetty Heat Rushilla (oranssi) : )

6. Elokuva-aiheiset jutut


Ehdottomasti yks viime vuotta varjostaneista ilmiöistä oli elokuva-aiheisten juttujen hankkiminen. Lontoosta ostettu taikasauva ja studioilta ostetut ajankäännin, pinssi ja kaulahuivi on mun rakkaimpia koriste-esineitä. Tai oikeestaan kaulahuivi on mulla ollu enemmänkin käyttötavara, niinku kaulakorutkin (oikea yläkulma), jotka sain vihdoin ja viimein hankittua itelleni Etsystä :)

7. Nettishoppailu


Saatuani nettipankin käyttöön pari vuotta sitten ei tunnuksia tullu paljon käytettyä just mihinkään. Nyt mulle on kuitenkin auennu nettipankkien ja nettikauppojen hienoudet : D On tullu tehtyä itelleni melko paljon tilauksia, ja pariakin odotan just nyt - kuten tiedätte. Oon tilannu Etsystä, LookFantasticilta ja MiniInTheBoxista sekä ostanu musiikkia ja vuokrannu paljon leffoja iTunesista (en tosin siellä maksa suoraan kortilla, eikä siellä ole mun korttitietoja ollenkaan :D Ostan itelleni lahjakortteja...) Tähän asti toistaseksi on vain hyviä ostokokemuksia, onneksi :)

8. Netti-TV

Pakollinen häiritsevä GIF XD


Viime vuonna on tullu vietettyä paljon enemmän aikaa netti-tv:n kuin ite telkkarin edessä. Nyt kuitenkin tulee oltua myös aika paljon telkkarin luona Apple TV:n takia, mut telkkarin kattominen tapahtuu silti pääasiallisesti netissä. Viime vuonna taisin oikeen vissiin hurahtaa Ruutuun ja Katsomoon iPadillä (käyttöongelmista huolimatta) ja marraskuussa tuli meidän talouteen myös Netflix. Kunniamaininta on pakko antaa erityisesti Valehteleville viettelijöille (oikea yläkulma), josta tuli vuoden yllättäjä - ja koukuttaja.

9. Youtube


Myös Youtube nousi viime vuonna ihan uusiin mittasuhteisiin, ja nykyään tarkastan Youtubea päivittäin uusien videoiden toivossa. Videoiden kattomisesta on tullu mulle ihan päivittäinen juttu ja painopiste onkin siirtyny mun Youtuben käytössä musiikinkuuntelusta videoiden kattomiseen. Myös kaikki parhaat ideat tulee melkeen aina Youtube-videoista! :D

 10. Tuoksukynttilät


Viime syksynä hurahdin ihan kokonaan tuoksukynttilöihin, joista en ollu ikinä erityisemmin pitäny (eikä meillä oo niitä voinu polttaa), mut syksyllä niistä tuli mulle "pakkomielle". Hamstrasin sitten moniakin erilaisia tuoksukynttilöitä varastoihin, mut kuvassa mun suosikit, Bolsiuksen ihanat mangokynttilät ja Gladen Relaxing Zen (vasemmalla) ja Honey & Chocolate ❤

11. Tangle Teezerit


En oikeesti tiedä, miten oon voinu koskaan selvitä ilman näitä kahta! Siksi nää ansaitsee mun mielestä ihan oman kohtansa tällä listalla. Munki vallattomat hiukset tulee takuttomiks ilman tukistamista ja kipua. Toi fiinimmän näkönen yksilö on Compact Styler-malli (oikealla), jossa on piikkejä suojaava irrotettava muovi ja sillä on myös hieno samettinen säilytys- ja kiillotuspussi :) Toinen on Aqua Splash, jota käytän normaalisti hiusten harjaamiseen, tykkään siitä, et siitä saa tosi hyvän otteen! Jos siis miettii Tangle Teezeriä, niin suosittelen ehdottomasti Aqua Splashia, koska se on tosi kompakti ja helppokäyttönen :)

12. Elämän pienet apuvälineet


Mun elämään on tullu viime vuonna useampiakin elämän pieniä apuvälineitä, joita ilman en osais kuvitella oikeestaan olevani. Esimerkiks Powercube on ihan paras! Saan muutettua yhden pistorasian neljäksi tavallisen kokoseksi pistorasiaksi ja sen lisäks siinä on usb-liitäntä, josta voi suoraan ladata esim. puhelimen usb-johdolla ilman seinäpäätä. Kohtuullisen arvokas, mut mulle ainakin erittäin tarpeellinen vehje, suosittelen!
Toinen - ehkä vähän tyhmäkin - juttu on Jordanin hammaslankain. Nykyään (hammaslääkärin kehotuksesta) käytän hammaslankaa joka päivä ja en oo ikinä tykänny tavallisesta hammaslangasta, mut tällä homma toimii.
Kolmas ehdottoman tärkee pieni apuväline on ulkoinen akku. Pidemmillä päiväreissuilla se on suorastaan lähes pakollinen, koska älypuhelinten, tablettien jne. akku kuluu joskus tosi nopeesti, ja tolla saa ladattua akkua ilman pistorasioita. En tiiä enää, mitä tekisin ilman tätäkään :D
Viiminen asia tuli mulle mieleen vast vähän aikaa sitten, enkä tiiä miks en tullu ajatelleeks tätä aiemmin :D Oon meinaa melkeen koko talven käyttäny toisten hanskojen alla kosketusnäyttöhanskoja, et voin edes yrittää räplätä puhelinta jotku hanskat kädessä. Nää nimenomaiset yksilöt oon voittanu Summerin kilpailusta, mut näitä myydään monissa eri paikoissa. Enkä tosiaan tiedä mitä tekisin ilman näitäkään!

13. Musiikkilöydöt


 Viime vuosi oli vielä ennen kaikkea musiikkilöytöjen vuosi. Viime vuonna löyty Waterstrider, Broken Bells ja Ellie Goulding. Lisäks tuli ostettua iTunes-kokoelmiin myös Bombay Bicycle Clubia, ColdplaytaP!nkiäMetriciä ja Vain elämää -albumeja. Konkreettisena albumina ostettiin myös muutamien bändien levyjä: Vesterinen yhtyeineen, Haloo Helsinki!, Bruno Mars, Paramore, Michael Bublé, Kolmas Nainen, Lana Del Rey... Viime vuonna on taas tapahtunu aika paljon musiikillisesti... Päällimmäisenä mieleen on kuitenkin varmaan jääny Ellie Goulding ja sen hallitsemat iTunesin kuuntelulistat. Siellä EG:n biisit on ohittaneet monet kappaleet tosi lyhyessä ajassa.


Kuten sanottu, muitakin hyviä biisejä löytyy, muttei ne yltäneet vielä kärkipäähän, mut luulen niidenkin sinne viel kiilavan.
Joka tapauksessa loistava vuosi musiikille, ja toivottavasti tähänkin vuoteen mahtuu hyviä löytöjä : )



Siinä oli sitten tämä postaus, jonka myötä jätän blognuary-blogiputken taakse ja (kliseisestikin) lähden kohti uusia haasteita blogivuodelle 2014!
En haluu saada tätä kuulostaa miltään lopetuspuheelta, koska tän ei oo todellakaan tarkotus olla sitä. Jatkan ens kuusta eteenpäin bloggaamista ihan normaalisti sillon ku jotain kerrottavaa on. On sitä ny jonkinmoista unboxingia ja "haul"-postausta kuitenkin luultavasti ihan lähiaikoinaki tulossa ;)
Tää kuu meni tosiaan seminopeesti siihen nähden, miltä se oikeesti tuntu. Tän projektin oli tarkotus olla mulleki henkilökohtanen haaste, ja tulin todistaakseni itelleni et pystyn tähän. Ei tarvinnu kertaakaan fuskata julkasuajoissa tai jättää yhtään päivää väliin ja siitä oon ylpeä :) Toivottavasti tekin nautitte tästä edes vähän, koska näin tän putken aikana lähes ennennäkemättömän paljon vaivaa postauksien eteen, lyhyissäkin teksteissä meni vähintään 1-2 tuntia per päivä, ja tähän viimeiseen kaikkine lopputyövaiheineen yli 4 tuntia.
Nyt on olo jotenkin samaan aikaan helpottunu ja tyhjä, ihan niinku koulun loppuessa: toisaalta oon ilonen siitä, et tietää et saa odottaa inspiraatiota niin kauan, kun tarvii, mut toisaalta on niin "kiintyny" jo tähän koko hommaan, et ois tätä viel jonkin aikaa voinu jatkaa... Normipostaus rytmi lähtee täst varmaan kuitenkin rullaamaan melko pian, ja sain myös elvytettyä mun intohimon valokuvaamiseen tän työputken ansiosta :)

Kiitos siis kaikille, jotka jaksoitte tän 31 (32) päivän putkea seurata ja jotain juttuja lueskella, ja toivottavasti jutut kiinnostaa jatkossakin. Nyt tältä erää hyvää perjantai-iltaa ja nähdään helmikuussa!


Ei kommentteja: