lauantai 25. tammikuuta 2014

Blognuary: Day 25


Moi kaikki ja hyvää lauantaita :)
Tänään ajattelin taas *pitkästä aikaa* tehdä meikkiaiheisen postauksen ja vielä tarkemmin meikinpoistoon liittyvän postauksen.
Kuten siis oon aina sillon tällön ohi mennen maininnu, niin oon - vihdoin - siirtyny käyttämään nestemäistä rajausta, ja varsinkin pitkinä päivinä vedenkestävää rajausta. Siks mun on ollu pakko myös totuttautua käyttämään silmämeikinpoistoainetta aina niinä päivinä, kun on rajauksetkin. Siksi tulin nyt ajatelleeks, et nyt ois sopiva hetki tehä vertailu kolmen eri tuotteen välillä, kun oon niitä aina vähän vuorollaan tässä käyttäny. Nää kaikki kolme on siis sellasia poistajia, joita käytetään vanulapulla pyyhkimällä, enkä muunlaisia oo kokeillukaan... Jos jollain olis jotain muuta hyvää tuotetta mulle suositella, niin saa linkata alas :)

Testaamani meikinpoistajat:
Lumene Waterproof Eye Makeup Remover,
Maybelline New York Cils Demasq 2 in 1 &
Nivea Double Effect Eye Make-Up Remover

Kaapissa pyöri - ennen näiden kolmen ostamista - pari vanhaa, tosi hyvää, mut myös melko kallista meikinpoistajaa Lancômelta ja Cliniquelta, niin tuntu jotenkin vaan aluks siltä, et odotukset oli paljon korkeemmalla, ku mihin halvemmat tuotteet pystyy... Nää kaikki kolme on siis halvan hintaluokan tuotteita, Nivean hintaa en muista (kuitenki samaa hintaluokkaa kun kaks muuta), mut Lumene ja Maybelline oli molemmat normaalihinnaltaan Sokoksella 7,90 €.

Tein ennen tätä arvostelua viel tasavertasen "alotustestin", jossa nopeesti katottuna ei nää paljoakaan eroa tuotteiden välillä, mut kun niitä käyttää oikeesti silmäluomilla, niin ne erot alkaa kyllä näkyä (ja tuntua).Viiden vedon jälkeen jokaiselta jäi vielä epämääräiset viivan rippeet. Muutaman lisävedon päästä ne kuitenkin irtosi kädeltä helposti. Luomella ei kyl näy ihan näin tehokasta jälkeä...

Aikajärjestystä noudatettaessa ihan ensimmäisenä ostin Lumenea, koska se oli aikoinaan tarjouksessa, ja muistelin joskus aiemminkin käyttäneeni sitä tosi kauan sitten. Tuotteesta sanotaan Sokoksen verkkokaupassa "hellävarainen mutta tehokas koostumus poistaa silmämeikin ilma[n] kirvelyä"
Mun kohdalla jo pelkästään edellisessä lausessa oli kolme virhettä. Ensinnäkään lukuisista yrityksistä huolimatta en saanut yhtään kokemusta tehokkaasta meikinpoistosta, vaan homma menee joka kerta hinkkaamiseksi. Ja kun joutuu vanulappua hieromaan luomella edestakaisin, niin siitä seuraa ärsytys ja silmien kirvely. Ja mä en siis todellakaan sanoisi olevani mitenkään herkkäsilmäinen, mut tää kirvelee mulla ihan pirusti! Yritin googlettamallakin selvittää, onko kirvelylle mitään selitystä, mutta en oikeen mitään kaikenkattavaa vastausta löytäny. Ja yritin jopa verrata tuotesisältöä Lancômeen (joka ei oo kirvelly, IKINÄ) mut en osannu hakemallakaan löytää mitään ratkaisevia sisältöeroja. Täähän on siis vaan mun kokemus, mut kehottaisin pysymään kaukana tästä, jos vähänkään epäilyttää. Mulla ei ollut tehokas, hellävarainen eikä _mitenkään_ helppokäyttönen. En tiiä missä mättää.


Arvosana (1-10 ☆) = ☆☆☆ (3)

Lyhyt sanallinen arvio: Kirvelee, ei toimi tehokkaasti eikä hellävaraisesti. Poistaa enimmäkseen ei-vedenkestävän meikin. En suosittele.

*

Nivean ostin sitten kerran kauppareissulla Citymarketista todettuani, et en millään kestä käyttää tota Lumenea kirvelyn takia. Koska toista etsimääni vaihtoehtoa ei ollut kaupassa ainakaan sillon, niin äiti ehdotti, et kokeilisin tätä. Muutaman kerran käytettyäni tulin ikävä kyllä lähes samaan lopputulokseen kuin Lumenen kanssa: Nivea on vähän tehokkaampi ja parempi putsari, mut välillä - ja vähän liian usein - tulee silti silmien kirvelyä. Käytänkin näitä kahta nykyään enimmäkseen rajauksen korjailuun enkä koko meikin poistamiseen.


Arvosana (1-10 ☆) = ☆☆☆☆☆ (5)

Lyhyt sanallinen arvio: Ei oikeastaan kovin hyvä eikä huono tuote, toimii paremmin kuin Lumene, mutta aiheuttaa myös kirvelyä silmissä.

*

Kun totesin kaks edellistä tuotetta melkeen yhtä pahoiksi, päätin sitten etsiä käsiini vielä kokeilemattoman vaihtoehdon, jonka oisin ostanu jo Nivean tilalla, jos sitä olis Citymarketissa ollu. Maybellinen Cils Demasqin hain sitten Sokokselta, koska se oli siihen mennessä ainut kauppa, jossa olin sitä nähnyt. Lopputulema oli suorastaan helpottunut: kahden edellisen jälkeen tää tuntu niin hyvältä! Ja kun kattoo pullon sisältöä, en voi uskoo et oisin käyttänä tätä vasta niin vähän aikaa ku sisällön puolesta näyttää, kun en mitenkään kovin säästeliäästi oo kertaa kohti sitä laittanu :D Tuntuu siis kestävän uskomattoman kauan EIKÄ KIRVELE! Ei meikki tälläkään ihan heti (eikä kaikki) lähde, mut ei sentään tarvi mielipuolisesti hinkata ainetta edestakasin, ja voi tehdä melkeen mitä vaan eikä silmiä ala silti kirveltää! Tästä en aio luopuu vähään aikaan, kun totesin tän nyt hyväksi :)


Arvosana (1-10 ☆) = ☆☆☆☆☆☆☆☆☆ (9)

Lyhyt sanallinen arvio: Tehokkain ja toimivin, rasvaton, erittäin hyvä hinta-laatusuhde, ei kirvele!

*

Maybelline on mulla siis vaan ehdoton voittaja. Ja sille näytän peukkua.


Kuten jo mainitsin Maybellinen kohdalla, kävin hakemassa sitä Sokokselta (mikä sinänsä vähän harmittaa, koska totesin myös, että Sokoksen hinnoissa on joku oma Sokos-lisä, hehe xd) koska en ollu nähny sitä siihen mennessä muissa kaupoissa. Prismassa käydessä tosin törmäsin kanssa tähän, ja hinta oli alhaisempi (5,90 €! Sama ku täl hetkellä Sokoksen tarjoushinta xd) joten tätä vedenkestävälle meikille tarkotettua kannattaa luultavammin etsiä S-ryhmän kaupoista :) Lumenea myydään taas melkeen joka kaupassa, ja Nivean ostin Citymarketista, enkä oo sitä edes nähny Sokoksella - tosin verkkokaupassa sitä ainakin näyttäis olevan sielläkin.


Tunnin päästä on mulla lähtö äidin synttäripäivälliselle ja pitää mennä laittaa kaikki valmiiks ennen sitä, joten se on tältä päivältä näkemisiin ja huomenna taas postausta! :)


Ei kommentteja: