torstai 9. tammikuuta 2014

Blognuary: Day 9


Tänään ajattelin postauksessa puhua sellasesta aiheesta, mistä en oo kauheesti aiemmin blogin puolella puhunu: treenaamisesta. Koska mun postaukset on painottunu viime aikoina aika paljon muodin ja kauneuden puolelle, niin ku yleensäkin, ajattelin nyt mennä hieman erilaiseen aiheeseen - tosin unohtamatta kaikkia yhteyksiä mun normaaliin aihelinjaan :D

Aloin siis viime syksynä innostua normaalia enemmän treenaamisesta, ja pidin aika pitkää yhtenäistä treeniputkea marraskuun loppuun saakka, jollon alko tulla tylsän pimeetä ja kylmää ulkona treenaamiselle :( En siis omista mitään salikorttia tai vastaavaa, mut innostuin jo ennen treeniputken aloittamista kävelemisestä, tein sisällä Wiillä treeniä, ja sitten halusin alkaa treenata juoksemista. Törmäsin sitten jotain kautta sattumalta 5k-appeihin, ja innostuin ajatuksesta, vaikka vähän epäilinkin et voiko koko homma toimia alottelijalla. Sen lisäks otti päähän se, että homma muuttu maksulliseksi muutaman treenin jälkeen.
En tiedä, kuinka monilla teistä on kokemusta 5k-sovelluksista tai kuinka moni tietää, mitä ne on, joten lyhyesti selitettynä: sovellukset lupaa, että 8 viikon ajan kolmena päivänä viikossa suoritetun treenin jälkeen pystyt juoksemaan yhtä mittaa 5 kilometriä. Juoksemisen intervallien osuutta lisätään salakavalasti, mitä pitemälle treeneissä pääsee, tosin sovelluksien välillä on pieniä eroja.
Lopulta törmäsin sitten sovellukseen nimeltä C25k Free, joka on vielä yhteydessä hyvää asiaan eli tukee BCRF:ää :) Sillä ehdin suorittaa vaan ensimmäisen viikon harjotukset ennen kun lopetin treenikauden marraskuussa.


Treenit siis vähän vaihtelee sovelluksittain, mut tässä koko ensimmäinen viikko treenataan samalla tavalla: 5 minuutin lämmittelykävely, 20 minuutin verran intervalleja: vuorotellen 60 sekuntia hölkkäämistä/juoksua & 90 sekuntia kävelyä [jos siis oikein laskin, niin 8 kertaa molempia] & 5 minuutin loppukävely/venyttely. Seuraavalla viikolla tulee intervalleihin molempiin puol minuuttia lisää pituutta, ja sitten aletaan vähitellen vähentää kävelyn osuutta ja lopulta treenien jälkeen pitäisi tosiaan pystyä juoksemaan 5 kilometriä pysähtymättä. Koska treeni jäi kesken syksyllä, niin joudun luultavasti aloittamaan alusta keväällä, ja voin raportoida blogissa, jos prosessi etenee :)
Ja toi sovellus on tosi kätevä, koska voi siis kuunnella musiikkia koko ajan samalla, ja ohjeistukset ja äänimerkit tulee vaan siihen päälle aina välillä. Oonkin käyttäny sovellusta iPodilla, koska siellä mulla on laajempi musiikkikirjasto, eikä treenaamiseen tarvita GPS:ää tai nettiyhteyttä. iPhonella oonkin vaan laittanu Sports Trackerin päälle, et voin seurata kuljetun matkan kehittymistä.

*

En ois uskonu, et saan yhdestä sovelluksesta aikaseks jo noin paljon tekstiä, mut mikäs siinä :D
Treenaamiseen kuuluu olennaisesti myös treenivaatteet ym. ja siksi ajattelinkin tähän postaukseen sisällyttää myös hiukan tätä puolta. Täytyy myöntää, että oon aikamoinen "välineurheilija" eli saan motivaatiota uusista varusteista (toivottavasti en oo yksin tän tunteen kanssa :D) Siksi niitä onkin tullu jonkin verran keräiltyä, viime syksynä varsinkin. Noin suunnilleen aikajärjestyksessä edetessä mulla on kuvien juttujen lisäks tietty myös peruscollegehousuja (jotka melkeen unohdin kokonaan xd) Pumalta, mut niitä en sisällyttäny tähän postaukseen.

Vasemmalta oikealla:
Niken puolipitkähihainen paita Stadiumista
Niken "Just do it" -paita Budget Sportista
Adidaksen harmaa pitkänmallinen paita myös Budget Sportista
Siniset ja pinkit urheilurintsikat Nikelta, en muista mistä ostettu
Leopardikuvioiset H&M:stä
Sukat Stadiumista

Ensimmäiset varsinaiset treenaamiseen tarkotetut paidat ostin siis syksyllä Budget Sportista ja urheilurintsikat on ollu mulla jo jonkun aikaa, en muista kauanko xd Noi sukat oli vissiin jotku lämpimänä pitävät tai jotain, niitä käytin vielä syksyllä juostessa, ja sinisen Nike-paidan ostin joulunalennusmyynneistä :)

Kun aloin käydä kävelemässä, ajattelin todella tarvitsevani lenkkarit, koska en omistanut oikeesti yksiäkään :D Mulla on viimeks ollu varmaan oikeesti lenkkarit tyyliin ala-asteella tai yläasteella, koska lukiossa ei jaksettu niin paljon puuttua siihen, millasia kenkiä käyttää liikuntatunneilla. Mut nyt halusin sitten hankkia itelleni lenkkarit, enkä voi edes puhua investoinnista. Näin meinaa nää kivanväriset Prosec-lenkkarit Citymarketissa, josta ne sai varmaan kolmekympillä xd Mut noi on ihan sairaan mukavat ja joustavat jalassa, tykkään paljon!

Näitä on käytetty vähän siellä ja täällä, älkää välittäkö kurasta :D

Viimeisimpiä urheiluvaatehankintoja on sitten vielä ns. 'juoksuhousut' ja -takki. Olin jonkun aikaa vähän naureskellu semmosille juoksutrikoille tai -housuille, mut oikeesti salaa halusin itekin sellaset jossain vaiheessa, et olis mukavampi juosta ja kävellä kun roikkuvissa lökäreissä. Stadiumissa tuli sit vastaan tosi hyvä tarjous, jolla sai juoksuhousut ja -takin yhteensä kolmellakympillä, ja koska molemmista löyty sopivat, käytettiin tarjous hyväksi. Mun mielestä pelkkä takki tai housut yksinään makso melkeen yhtä paljon, joten toi tarjous tuli just oikeeseen aikaan! Mulla ei meinaa ollu yhtään ainutta sopivaa ulkoilutakkia kävelyyn tai juoksemiseen...

Näissä housuissa on semmonen kätevä tasku toisella sivulla, ja sinne saan laitettua iPodin ja kuulokkeet ulos kuulokereiästä. Plus noi heijastimet ♥ Tykkään!

Takkia oli myös toisen värisenä, mut mun mielestä noi toimii paremmin, kun ne on keskenään samanlaisia :) Sisäpuolella on lenkki, jolla saa pidettyä kuulokkeet tarpeeks lähellä, ja takissa on tarpeeks taskuja. En osaa sanoin kuvailla kuin paljon tykkään tosta takista!

Viimeisen hankinta kevään treenikautta varten oli mielessä jo jonkin aikaa. Sokokselta sitten löyty Stadiumia edullisempi vaihtoehto. Tuli sitten hankittua Steamin puolen kilon rannepainot tehostamaan treeniä, ja tuun varmasti käyttämään noita kävelytreeneissä nyt keväällä :)


Jee, nyt ehdin tässä kirjotellessa jo innostua tulevasta treenikaudesta (vastapainoksilla pääsykokeille) ja linkkaan hyviä treenibiisejä alle. Näitten kanssa tulee treenattua!


Nyt siirryn kattelemaan Valehtelevia viettelijöitä ja pitäis varmaan jossain vaiheessa päivää tarttua taas pääsykoekirjaankin... Onneks tänään vielä ehtii, kun oon kerrankin ajoissa päivän postauksen ja mun heräämisen kanssa (meille tuli aamulla siivooja, joten piti herätä sit 7.00...) ! Huomenna mulla on sit aamulla hammaslääkäri ja iltapäivällä pääsee pitkästä aikaa soittelemaan pianoa :)
Mutta me nähdään taas huomenna uuden postauksen parissa, se on moro!

PS. 140. postaus, jee!

Ei kommentteja: