keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Blognuary: Day 15



Heipä hei kaikki!
Tänään ois taas luvassa ruokapostausta :D
Viime vuosi oli meinaa mulle semmosta ruokiin "tutustumisen" aikaa, ja kokeilin viime vuonna paljon semmosta, mitä oisin muutama vuosi sitten kieltäytyny syömästä tai en olis varmaan tykänny, vaikka olisinkin maistanu. Enkä nyt siis puhu mistään extremeruoista niinku pallokalasta vaan ihan perusruoista, joista en oo aiemmin niinkään välittäny. Tai sit on tullu kokeitua paljon uusia yhdistelmiä, reseptejä ym. Ymmärrätte varmaan mitä tarkotan, jos ootte itse kokenu saman :D Ja vaik osa näistä jutuista kuulostaa varmaan jonku mielestä tosi oudoilta/vaisuilta, niin mulle useat on ollu aika isoja askelia, melko nirso ku oon ollu tähän asti.

1.
Yks mun loppuvuoden ihan suosikkiruoista/kotilounaista synty ihan sattumalta: kaivelin kaappeja ja pakastinta, ja kehitin itelleni hyvän annoksen: kananuudelit & kananugetit.
En voinu oikeesti uskoa kuin hyvä yhdistelmä noista kahdesta tulee, mut oon nyt jo monta kertaa laittanu itelleni tätä. Nuudeleista oli tullu meinaa mulle yhdessä vaiheessa semmonen juttu, etten halunnu syödä niitä. Ne oli mun mielestä vaan niin jotenkin oudolla tavalla mauttomia verrattuna spagettiin, eikä ne maistunu mulle ollenkaan minkään kastikkeen kanssa, mut nyt siihen tais selvitä myös syy: kun nuudelit laittaa "oikein", ne on niin kosteita, ettei niille tarvi kastiketta seuraks. Nyt oon sit ihan hulluna niihin :D Ja erityisesti Katozin nuudeleihin, jotka on helppo valmistaa vedenkeittimen kanssa :) Ne on ollu viime aikoina tarjouksessa ainakin meiän sittärissä, joten niit on tullu hamstrattu kaappiin PALJON. 

Kanamaustenuudelit & valkosipulilla ja mustapippurilla maustetut kananugetit

2.
Seuraavakin ruokalaji tuli kehitettyä pakastinta ja kaappeja kaivamalla, en tosin muista mihin tarkotukseen :) Yllättäen en löytänyt valmista annoskuvaa googlettamalla, joten kuvassa vaan yks raaka-aine :D Oon nimittäin ihan hulluna riisin ja broileripyöryköiden yhdistelmään, ja annoksen valmistaminen on melkeen yhtä helppoa ku edellisen. Yritin kerran jopa tehdä pyöryköitä ite, koska lihapullat on mun bravuuri, mut niistä tuli aika hirveitä, niin ei huvita kokeilla ihan heti uudestaan :D Keitän siis vaan riisin ja paistan valmispyöryköitä hetken pannulla ja sitte laitan ruokakermaa sekaan, niin että niiden pyöryköiden makua tarttuu siihen kastikkeeseen, eikä siitä tuu ällöttävää. Ja syödessä tuntuu siltä, et tätä vois syödä loputtomiin, jossei tulis hetken päästä ihan täyteen : D Oikeesti tosi helppo ja maukas ateria (munkin vaativaan makuun). Oon meinaa parina viime vuonna rakastunu riisiin, pienempänä se oli yks lisäkkeistä, jota inhosin eniten :D

Riisi & broileripyörykkäkastike (kuva)

3.
Nyt kun mun maku on muuttunu tosi paljon siitä, mitä se lapsena oli, on meillä tullu oikeestaan nyt "vasta" se kotiruokavaihe kotona, ja haluun kokeilla kaikkee perinteisiä ruokia, mitä ei ennen tultu syötyä pahemmin ku jossain koulussa. Viime vuonna mukaan kuvioihin tuli siis myös broilerikiusaus tai -laatikko tai miks ikinä sitä haluukaan kutsua :D Sitä on nyt pari kertaa laitettu, mut ekalla kerralla se oli ehdottomasti parasta (se oli uunissa n. 4-5 tuntia : D) ja aikaa vievin osa on ehdottomasti sen uunissa hautuminen. Muuten kiusaus onkin tosi nopee ja helppo valmistella perunasuikalepakasteesta, ruokakermasta, juustoraasteesta ja broilerisuikaleista.

Broilerikiusaus (kuva)

4.
Viime vuonna suorastaan rakastuin Big Oveniin, ja se on varsinainen reseptien aarreaitta - tosin monet ohjeet sisältää jotain epäselviä osia, kuten myös tämä resepti: englanniksi Cheeseburger pie, mut suomeksi parempi nimi on ehkä juusto-jauhelihapiirakka. Ohje sisältää siis jotain jenkkilässä yleisesti käytettyä jauhetta, jota käytetään piirakan pohjan valmistamiseen, muttei sen sisältöä ole missään eritelty : D Siksi piti käyttää vähän mielikuvitusta ja kaivaa netistä suolaisen piirakkapohjan ohje ja improvisoida osa reseptistä. Mut toi on ihan sairaan hyvää, varsinkin ketsupin kanssa!

Juusto-jauhelihapiiras (kuva)

5.
Yksi varmaan eniten syödyistä ruoista viime vuonna (ainakin loppuvuodesta) oli meiän perheessä mun tekemä lohipasta, toisinaan katkaravuilla, toisinaan ilman (koska meillä on yks allerginen). Inspiraatio lähti varmaan kaikkein eniten Lontoon Spaghetti Housen lohipastasta. Tähän asti ei olla syöty paljon muita kastikkeita pastan kanssa kun jauhelihakastiketta ja joskus tosi harvoin kanaa, mut nyt tästä on tullu vähintään toiseks yleisin. Ja koska tää valmistetaan eri tavalla kuin meiän jauhelihakastike, niin ei niitä kahta pysty oikee vertaamaan hyvyydessä keskenään. Lohipastaan ei meinaa kastikepohjaan esimerkiks käytetä ollenkaan ruokakermaa vaan tuorejuustoa. Mut tää on oikeesti meidän äidin uus lempiruoka :D Ja kokeiltiin myös ensimmäisellä kerralla kuvan annoksen vieressä olevaa kurkku-fetasalaattia ja se oli ihanan raikasta ton tosi kermaisen annoksen kanssa. Suosittelen molempia!

Lohi(-katkarapu)pasta (kuva)

6.
Tämäkin ohje on Big Ovenin inspiroima, ja en suoranaisesti edes lukenu koko ohjetta, vaan kun bongasin sanoja sieltä täältä, niin kehitin vähintään maailman toiseks kummallisimman ruoan, eikä tätä voi ymmärtää, jollei oo oikeesti maistanu: Pekoni-peruna-kananmunasalaatti. Alla oleva kuva oli varmaan yks lähimpänä oikeaa olevista, mut sekään ei suoranaisesti ihan vastaa sitä, mitä söin viime vuonna loppukesästä. Ja voin kertoa, et se oli aivan TAIVAALLISTA. Perussalaatin (kurkku, tomaatti, salaatti) joukkoon pieneks pätkittyä paistettua pekonia, keitetyn kananmunan siivuja ja uusien perunoiden viipaleita (en muista oliko kyseessä pelkästään keitetyt perunat, mut luultavammin niitä ei ollu paistettu) ja balsamicokastiketta, kukaan ei voi uskoa, mut se maistuu niiiiin hyvältä.

Pekoni-peruna-kananmunasalaatti balsamicolla (kuva)

+ 7.
Viimeisenä vielä mun viimeaikainen iltapalasuosikki: omenaa, banaania ja hunajaa. En oikeesti syö koskaan mitään "kunnollista" iltapalaa, mut pari viime päivää oon syöny tätä iltasin. Tai oikeestaan ensimmäinen versio oli ilman hunajaa, koska kävin hankkimassa sitä kaupasta eilen. Kirpeet Granny Smithit ja banaani on tosi hyvä yhdistelmä, ja omena & banaani samaan aikaan syötynä maistuu oikeesti tosi hyviltä. Ja toi juokseva hunaja ❤

Omena- ja banaaniviipaleita & hunajaa

Jatkan mun päivää täällä viel hetken koneen äärellä, ja kohta pääseekin jo syömään, haha : D
Huomenna on sitten reissupäivä!

Näkemisiin huomiseen!

Ei kommentteja: