torstai 30. tammikuuta 2014

Blognuary: Day 30


Moi kaikki ja hyvää 30. päivää!
Tää kuu on menny hirveen nopeesti, ku muistan vast ajatelleeni blognuaryn alussa, et täst tulee niiiin pitkä kuukausi, mut nyt aika on kulunuki tosi nopeesti!
Tänään on siis luvassa toisiks viimeinen blognuary-postaus, joka liittyy taas näiden muoti- ja kauneusjuttujen keskellä "pitkästä aikaa" ruokaan :)
Tänään siis aamupalaa kokkaillessa päätin kertoa mun vähän aikaa sitten kokeilemasta aamiaispannukakku reseptistä.
Olin jo aiemmin kuullu näistä, mutten oikeesti voinu uskoa, et pannukakuista tulee niin hyviä!
Inspiroiduin kuitenkin vihdoin ite kokeilemaan tätä reseptiä katsottuani Alishan aamupalavideon, ja nyt pannukakkuja pari kertaa tehneenä voin kertoo, et ne on TOSI hyviä (ja semi terveellisiä) + tosi helppo ja melko nopee valmistaa esimerkiks viikonloppuna tai myöhäsenä kouluaamuna :)
Krediitit varsinaisesta reseptipohjasta siis Alishalle, mut jotain pikkumuutoksia tein reseptiin ite. Alkuperäinen resepti löytyy kuitenkin Alishan videosta, jonka voitte linkkiä klikkaamalla ite katsoa :)

Pannukakkuihin tarvitaan siis pääasiassa vaan kolme raaka-ainetta: 1 banaani, 2 kananmunaa ja 1/3 kuppi eli noin 0,8 desilitraa kaurahiutaleita (vähän alle desilitra tai yks desi on just sopivasti koska ei se oo niin tarkkaa, laitoin kerran ite melkeen kaksinkertasen annoksen, ja pannukakuista tuli silti hyviä :D) Sen lisäks tarvitaan vaan vähän suolaa ja sokeria sekä halutessasi pakastemustikoita.

Aloita laittamalla pääraaka-aineet (banaani, kananmunat ja kaurahiutaleet) johonkin kulhoon tai blenderiin. Ite teen tän blenderillä, koska sillon "taikinasta" tulee tasaista, ja blenderi on myös helpompi putsata xd Eikä tarvitse myöskään käyttää muita välineitä ku mittakannua kaurahiutaleille, banaanin voi pilkkoa pienemmiksi palasiksi käsin :)


Random-taidekuva, kananmunat kannussa ja banaani matkalla XD


Sitten, kun kaikki kolme ainetta on blenderissä tai kulhossa niin laitetaan kaikki sekasin.Sen jälkeen, kun oon sekottanu kaikki aineet blenderissä, lisään vähän suolaa ja sokeria joukkoon ja pyöritän taikinaa viel vähän. Suola ja sokeri tuo just sopivasti tarvittua makua taikinaan eli niitä kannattaa lisätä!


Sitten alkaakin kaikkein aikaavievin vaihe: paistaminen. Lämmitän ensin meidän pikkupannun täydelle teholle ja lisään myös vähän juoksevaa rasvaa pannulle. Suosittelen kyl tekemään tämänkin, koska tuli yks testattua ilman rasvaa, mut se ei kyl onnistunu yhtä hyvin kun muut xd


Jos haluat lisätä mustikoita, niin ne kannattaa olla tässä vaiheessa hollilla (ei tarvi sulattaa), ja kun taikina on ollut ihan hetken pannulla paistumassa, voi mustikat lisätä pannukakun päälle miten haluaa.Kääntämisessä mulla on aina vähän haasteita, mut kun pannukakku on paistunu tarpeeks kauan, sen saa kyllä jotenkuten käännettyä xd Ja lopputulos näyttää noin suurinpiirtein tältä:


Tätä paistovaihetta toistetaan sit tarvittaessa noin 4-5 kertaa. Tällä taikina määrälläkin saa meinaa yleensä kuus aika isoakin pannukakkua!


Pannukakut voi nauttia sellasenaan, tai lisätä niiden päälle halutessaan vaikka vaahterasiirappia tai kinuskikastiketta. Oma suosikki on juokseva hunaja, ja se tuo just sopivasti makeutta.


Tän päivän aamupala

Kuus pannukakkua on oikeesti aika paljon, joten niistä riittää jaettavaks, mut ne kyllä jaksaa myös syödä yksin. Yleensä syön meinaa aamupalaks kaks leipäviipaletta (esim. ruisleipää kaks puolikasta), mut yhen ruisleivän ja pannukakut jaksaa hyvin syödä. Ja näillä saa päivän hyvin käyntiin!
Toivottavasti tekin innostutte kokeilemaan näitä, koska nää on tosi helppo tehdä, jos vähänkin pysyy paistinlasta kädessä :P

Nyt lähden kuitenkin syömään ruokaa ja sen jälkeen luistelemaan (toistamiseen), joten moi moi ja nähdään huomenna!Ei kommentteja: