lauantai 11. tammikuuta 2014

Blognuary: Day 11


Heipä hei kaikki!
Tänään viikonlopun kunniaksi on luvassa ohje yhteen mun tän hetken uusista suosikkijutuista: likööripirtelöön!
Innostuin ite tekemään näitä sen jälkeen, kun olin ravintolassa maistanu hyvää (mutta kallista) pirtelöä, jonka joukossa oli likööriä. Sen jälkeen tuntu jotenki tosi oudolta, etten ollu koskaan tullu aiemmin ajatelleeks koko juttua :D
Mutta tää on tosi hyvää ja on maistunu muillekin perheenjäsenille ja kavereille :)
Mulla ei oo oikeen tähän ohjeeseen paljoakaan mitään tarkkoja mittoja, koska teen pirtelöt aina omalla tuntumalla ja vapaalla kädellä, mut oon joihinkin kohtiin arvioinu jotain mittoja.

Eli tässä mun versiossa käytin:
Vaniljajäätelöä
1 banaanin
Hedelmäpaloja
(itse käytin trooppisten hedelmien sekoitusta, missä on ananasta ja papaijaa)
Muutaman pakastemustikan
Teelusikallisen hunajaa
Maitoa
Kivennäisvettä
Ananaslikööriä

Ensin alotan jäätelön leikkaamisella, ja tänään käytin useamman ihmisen annokseen 6 tai 7 noin 2 sentin paksusta siivua. Seuraavaksi otin muutaman lusikallisen noita trooppisia hedelmiä purkista, pilkoin banaanin ja otin pakastimesta about viis mustikkaa. Käytän oikeesti aina tarkalleen 5 tai 6 (pensas)mustikkaa, koska haluan niistä vähän rakennetta ja makua pirtelöön, mut jos niitä laittaa enemmän, niin koko pirtelö muuttuu liian mustikkaiseksi... Siksi aina vaan ihan muutama.

Mustikat on papaijojen ja ananasten alla :DBanaanit pilkottu

Seuraavaks lisään jäätelön ja hedelmien & marjojen päälle noin yhen teelusikallisen hunajaa. Siitä tulee pirtelöihin just sopivasti makeutta.


Hunaja jälkeen lisään joukkoon vähän maitoa (noin 0,5-1 dl) ja kivennäisvettä. Mun isä opetti ton kivennäisvesi-jutun, ja en siis tykkää yhtään juoda sitä pelkästään, mut tuol pirtelön joukossa se ei maistu :D


Kun oon nämä lisänny, sekotan koko roskan tasaseks ennen liköörin lisäämistä.
Ja oli pakko laittaa pari häiritsevää giffiä :D 

SHAKE SHAKE XD

Ikuinen looppi :D

Sitten ku muu seos on tasaista, lisään liköörin joukkoon ja sekotan vielä uudestaan. Likööriä voi lisätä oman maun mukaan (ehkä n. 1-2 cl), tai jättää sen vaihtoehtoisesti kokonaan pois :) Hyvin toi maistuu myös ilman alkoholia, mut toi likööri tuo kivasti makeuttaa ja ananasmaisuutta tonne joukkoon.

Tallinnan tuliaisia :D

Tänään tulin lisänneeksi ehkä vähän tavallista enemmän likööriä, koska en laita sitä joukkoon yleensä kovin paljon, mut hyvää tuosta silti tuli, eikä lorahtanu liikaa :D

Valmis tuotos, jonka laitan joskus jääkaappiin viilentymään ennen nauttimista.
...ja haha oli pakko XD ^
Älkää suuttuko mulle...

Pitää täst kiirehtiä, koska KOHTA ALKAA PUTOUS! Ja meen porukoitten kans nauttimaan pirtelöstä, joka on ollu jääkaapissa viilentymässä... Nähdään huomenna, moiiiii!

Ei kommentteja: