maanantai 7. huhtikuuta 2014

My recent passion for hiking


Moikkelis koikkelis ja mukavaa alkanutta viikkoa!


Yllä oleva kuva antaa vihjettä tän päivän postauksen aiheesta. Viime lauantaina oltiin nimittäin isän kanssa ekaa kertaa Kuhankuonolla, mistä olin ihan pähkinöissäni koko edeltävän viikon :) Kuhankuonon reitistöltä valittiin alkuun lyhin kierros, Savojärven kierros (n. 6 km) lähinnä monipuolisten maisemien toivossa ja niitähän sitten saatiinkin.
Alla pari karttaa ko. alueelta näin selventämään - tai sekottamaan entisestään :D

(Kuva)

(Pohjakartta Lounaispaikasta) Kuvassa Savojärven kierros kartalla kuvattuna :) Me lähdettiin kiertämään Kurjenpesän parkkipaikan suunnalta (järven kaakkoispuolella, vaaleanpunaisella ympyröity) ja kierrettiin mun mielest "just oikeeseen suuntaan" myötäpäivään järven ympäri. Karttaan on merkitty suurinpiirtein kaikkien alla olevien kuvien kuvauspaikat :)

Ihan ensimmäisenä Kuhankuonon rajakivi, jonka näkemistä odotin innolla. Kävinhän mä kymmenessä sekunnissa 7 eri kunnissa - ainakin vanhan jaon mukaan :D Ja siisti fiilis heti kierroksen alkuun :)


Rajakiveltä lähtikin sitten melko pitkä pitkospuupätkä suoalueen yli - näytti siltä et puut oli aika lähiaikoina uusittu :)

Meitsi siel menee viel vauhdinpitäjänä edellä täs vaiheessa xd

Hienoja maisemia oli niin paljon, et ois pitäny kulkee koko ajan kamera kädessä xd Koska tän kierroksen tarkotuksena oli kuitenkin itse kävelylenkkiin keskittyminen, niin kaikki kuvaaminen on tapahtunut puhelimilla. Mut kyl ne oliki sit kädessä melkeen koko ajan :D


Välissä vaihdettiin asemia, ku isä halus mennä edellä

Neljännen ja viidennen/kuudennen kuvan välissä olikin sit melko pitkä tauko kuvien osalta - ja suomaiseman ja järvenkaistaleen lisäks oltiin ohitettu kaks metsäreitin pätkää. Edelliseltä metsä osuudelta päätettiin hakea "vaan yks kätkö", koska ei meidän pitäny kätköpurkkeja kierroksen varrelta hakea. Mut toisin kävi XD Lopulta kaikki päätty sit siihen, et haettiin kaikki maholliset kätköt kierroksen varrelta, ja mä palasin myöhemmin viel alkumatkaan ensimmäisen metsäosion puol väliin saakka melkeen kilsan ylimäärästä yhteensuuntaan :D Mut ei siinä mitään, ku oli hyvä ilma - tähän palataan kuitenkin myöhemmin.

Viides kuvauspaikka olikin sit jo järven rannalla, viel tarkemmin oltiin sululla.


Sululta kävelyreitille palatessa huomattiinkin sitten pystytetty merkki, joka näytti ihan uudelta. Into entistä piukemmassa otettiin muutamat kuvat ja jatkettiin kohti puolimatkan taukopaikkaa. Metsästä siirryttiin sillan yli peltoaukealle ja kohta oltiinki jo ajotiellä.


Matkalla Rantatuvalle

Lyhyen evästauon jälkeen jatkettiin matkaa pisimmällä pitkopuupätkällä kohti Savojärven pohjosinta kohtaa, josta reitti sitten käänty järven itäpuolelle.
Itärannalla oli ihan sairaan tuulista ja välillä meinas tulla melkeen kylmä juoksutrikoot jalassa, mut muuten loppumatka meni ihan hyvin :) Koko kierroksen jälkeen lähdin tosiaan viel melkeen kilsan suuntaansa kiertämään kierroksen alkuosasta muutaman hakematta jätetyn purkin. Se on tässä reitissä hyvä, et kukaan ei voi kieltää kääntymästä takasin missään vaiheessa, ku reittiä voi kiertää kumpaan suuntaan tahansa. Mäki sit vaan menin pitkospuita pitkin metsään ja käännyin saman tien takasin päin, ku ite halusin :)

Ja oli siis tosi hieno reissu, ja mä tääl jo valitsen seuraavaa reittiä reitistöltä :D Odotan innolla sitä, koska pääsen seuraavan kerran pidemmälle kierrokselle :)  Ainakin nyt olis haaveena päästä viel jossain vaiheessa täs lähiaikoina Kangenmiekalle (8 km), Kahden järven kierrokselle (10 km) ja Pukkipalolle (9 km). Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka on vähänkään haaveillu joskus menevänsä näille kierroksille - menkää ihmeessä! Ainakin tällä reitillä pärjää erinomaisesti todella pienellä varustuksella - mulla oli jalassa ihan peruslenkkarit ja juoksutrikoot ja päällä tuulenpitävä takki, huppari ja tekninen paita, eikä siel mitään sen ihmeenpä olis ainakaan tarvittu. Kaikki kierrokset ja karttalinkit lounaispaikkaan löytyy täältä.


Tää ulkoilupostaus oli nyt tältä päivältä tässä, ja toivottavasti nähdään taas pian!

Vielä muutama jännä ilmotus tosin tähän loppuun 8)

* Tällä viikolla laivalle!
* Toukokuussa Tallinnaan!
* Lontoo 36 !
* Elokuussa Kööpenhaminaan ja Osloon!

Varattiin siis perheen kans matka täks kesäks! Ja tulee taas huutomerkki yliannostus! Jeeeeeeeee!
Halpalennoille Kööpenhaminaan, Kööpenhamista Osloon ja Oslosta Helsinkiin saadaan Köpiksessä 2 päivää ja Oslossa 1. Ei vois ihminen enää paljon onnellisempi olla ❤ Oon aina halunnu käydä Tanskassa ja Norjassa ja tänä vuonna se tulee vihdoin tapahtumaan + ensimmäinen matka ulkomaille ilman vanhempia vähän yli kuukauden päästä, oon excited niinku aina 8)

Nyt meen kuitenkin lukemaan ja syömään "aamupalaa", joten se moiii!


4 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Mä haluisin mennä ton pukkipalon. niin että koskas lähetään?

Noora kirjoitti...

Heti, kun sulle vaan sopii / kaisa? Ollaan yhteyksissä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Onpas kivoja kuvia! Aurinkoinen ilma ollu. :)
Voi vitsi, sulla näyttää olevan kivoja reissuja tiedossa lähiaikoina! Mäkin haluun jonnekin.. :- D

Noora kirjoitti...

Kiitos, oli kyl hienot maisemat :) Ja täl reitillä melkei viel hienommat ku Pukkipalolla!
Juu, onnekkaana mul on jotai tommost kivaa tiedossa aika paljon enemmän ku viime vuonna, sunki pitäis varmaan järkätä ittes jonneki yo-rahoilla :--D