lauantai 30. elokuuta 2014

My school experience so far


Heipä hei te kaikki!

Nyt mulla on eka kouluviikko takana (ti-pe) ja ajattelinkin nyt kertoa vähän omista kokemuksista. Tiedän et se on jännää varsinkin teille, joilla tää on vasta jossain vaiheessa myöhemmin edessä. Olen siis Turun ammattikorkeakoulussa ja opiskelen energia- ja ympäristötekniikan linjalla, jos joku ei sitä vielä tiennyt :)

Voin kertoa heti alkuun, et mua jännitti tiistaina ihan sairaasti, kun piti mennä vieraaseen taloon (ps. ulkona sato kaatamalla) enkä tienny yhtään millasia ihmisiä samaan kouluun - tai varsinkaan ryhmään - päätyy, kun amk ei julkaise meillä listojaan netissä. Pelkäsin vähän kanssa, et lukion eka päivä toistuis mulla amkissa uudestaan - koko ensimmäisen päivän olin ihan hiljaa kun en uskaltanut puhua kenellekään, kun kukaan läheinen kaveri ei ollut samassa koulussa.
Ihan ekaks kaikki opiskelijat kokoontuivat ravintola Teknikaan (eli ruokalaan), josta sitten hetken päästä jakaannuttiin omiin ryhmiin ja mentiin omiin luokkiin. Luokissa piti sitten esittäytyä (hieman järkyttävä hetki esiintymiskammoselle) ja käytiin jotain yleisiä juttuja läpi. Syömään mennessä tulikin sitten se "isoin alkushokki" kun kaikki toimi ihan eri tavalla, kun oli tottunu. Ruokalassa kuitenkin tutustuin kahteen omaan ryhmäläiseeni ja ekaa kertaa sit juttelin jonkun kanssa :) Ruokalasta jatkettiin yhdessä luokkiin ja sieltä myöhemmin lähdettiin tuutoreiden kanssa kiertämään kouluun ja atk-luokkiin tutustumaan koulun intranettiin. Tässä vaiheessa tapasin kolmannen kaverini (ja huom - ei ollu kulunu kokonaistakaan koulupäivää! Sitä tuntee onnistuneensa jossain :]) ja juteltiin tulevasta ryhmäytymisleiristä, heitettiin läppää jne. Päästiin sit kotiin joskus vähän ennen neljää ja kävelin yhden uuden kaverin kanssa samaa matkaa ja kävin hakemassa auton parkista.
Seuraavana päivä olikin sitten leiripäivä - sitä ennen tosin kuunneltiin lähinnä vähän puuduttavia "luentoja" terveydenhuollosta, turvallisuudesta jne. ja noin kolmen aikaan lähdettiin yhteisellä bussikuljetuksella kohti Kemiötä ja Storfinnhovaa. Mun ja yhden kaverin kannalta leiri alkoi vähän "ikävissä merkeissä" ja harmiteltiin siinä yhdessä jonkin aikaa, mut ei ehditty kärvistellä kovin kauaa, kun tuli aika syödä ihanaa päivällistä ja leikkiä kuumottavaa nimien muistamisleikkiä, jota oon aina inhonnu. Onneks muistin niistä 30 nimestä kyl kaikki, mut liikkeiden kanssa tuli hiukan oikosulkuja :D Yllättäviin asioihin ihminen pystyy paineiden(kin)alaisena...

Taivaallinen päivällinen ♥

Illalla oli sit saunaa ja muuta, mut ite kävin vaan meidän Villan lähilammessa uimassa ja loppuilta istuttiin porukan tyttöjen kanssa ritarisalin pöytien ääressä.
Seuraavana aamuna väsytti kyl ihan tajuttomasti (mentiin nukkumaan vast joskus 1:30 ja heräsin seiskalta :D) mut hyvän aamupalan jälkeen oli pakko saada ittensä vähän hereillä, kun meillä oli vuorossa rastikierros, jossa mun ryhmä (kolme jätkää ja minä) sijoittui toiselle sijalle :) Ja sitä seurannut piirustustehtävä saikin meiän ryhmän vähän sosiaalisesti "avoimemmiksi".

Ihan hemmetin hieno tulevaisuuskuva meidän "sukupuolineutraalista insinööristä" :'D

Kotiin lähdettäessä olo oli väsyny, mutta samaan aikaan tosi onnellinen, kun olin tutustunut taas pariin tyyppiin lisää ja tuntuukin, et sen puolesta oon ainakin valinnut just oikeen paikan opiskella :)
Perjantaina oli sit vielä "projektipajan" avauspäivä, ja tästä yhteistyöstä tulee vähintäänkin mielenkiintosta... Yksi harvoista ahistavista asioista >:[

Ainiin, kaapeista vielä sen verran, että sellasen saa itelleen vallata kai vaan laittamalla lukon vapaan kaapin oveen. Mullakin on nyt oma kaappi, jonne vien kamoja, eväitä jne. ens viikolla ja oon siitä innoissaan :) Ja meidän luokassa on muuten jääkaappi ja käytävillä sohvia!
Ruoka on myös hyvää ja meillä on hyvä salaattipöytä :) Yks luonas on kelan tukemana maksaa 2,60 € mikä ei oo ihan hirveesti, mutta luulen et kun jonain päivänä ei oo mitään ihan kauheen ihmeellistä ruokaa, niin tuon mieluummin omat eväät kun maksan lounaasta väkisin.

Koulupäivät tulee olemaan meillä näin aluks viel vähän pitempiä kun yleensä, ku on AmKaa ja muuta säätöö, mut on ne ennestäänkin aika pitkiä, paljon pitempiä ku luulin itseasiassa... Mulla on maanantai 8.15-15, tiistai 8.15-16, keskiviikko 8.15-12, torstai 9.15-17 ja perjantai 9-14 tällä viikolla, mut sekin vaihtelee tosi paljon parin seuraavan viikon aikana.

Luulen, et siinä oli tällä kertaa mun kokemukset, huomiot jne. näin pähkinänkuoressa, mut jos joku haluaa tietää mitä tahansa lisää, niin saa laittaa kommenttia alas tai lähettää muuten, niin vastaan mielellään :)

Kauhulla ja innolla ensi viikkoa odotellessa, se on moi!

Ei kommentteja: