tiistai 28. toukokuuta 2013

Baby you can drive my car

Miniloman jatkoksi kävin tänään Myllyssä, kun äidin (ja mun) auto on tänään kotona. Kun ajoin kotiinpäin niin tuli taas vaihteeks ärsyyntyny olo, kun katteli muiden autoilijoiden touhuja.
Myönnän siis, et mulla on aika usein ainakin vähän jonkinlaista road rage -meininkiä ku oon auton kanssa liikkeellä. Eikä sitä välttämättä käsitä, ennen kun ite ajaa tuolla liikenteen joukossa, ja alkaa risoa kun ajaminen ei aina mee ihan niinku strömsöössä - joko itellä tai muilla.

Mä ratissa
Kuva: http://s3.amazonaws.com/rapgenius/Road-Rage.jpg

Taas otti sen verran päähän, et päätin tehdä listan asioista, jotka mua ärsyttää liikenteessä USEIN

  • Puskurissa roikkuvat autot on yks ehkä kaikkein ärsyttävimmistä asioista liikenteessä! Varsinkin sillon, kun ajat jo mittarin mukaan vähän reilumpaa vauhtia, kun rajotukset sallii! Tätä tapahtuu oikeesti melkeen aina, kun ajan ja vannon etten oo ajaessa ihan siitä varovaisimmasta päästä nopeuksien kanssa... Viimeks just tänään totesin Ikean ohi ajaessa takana ajavalle, että tiedät varmasti että täällä on 40 aluerajoitus ja mä ajan jo vähän yli.
  • Vasemmalla kaistalla ajajat, joilla ei oo tarkotuksenakaan tulla ohi on kans ihan sairaan ärsyttäviä! Varsinkin motarilla: jos sä olet vasemmalla, sä ohitat ja vaihdat oikealle, etkä roiku siinä vieressä ärsyttämässä :(
  • Motarin ohittajat, jotka tulee liian lähelle aiheuttaa jopa parhaassa tapauksessa vaaratilanteen. Meille ainakin opetettiin, että kun ohitettavan auton etuvalot näkyy taustapeilissä, niin sillon vaihdetaan oikeelle kaistalle, ei metrin päässä puskurista.
  • Ohitettavat autoilijat, jotka alkaa kiihdyttää vauhtia kun yrittää ohittaa on kans rasittavia. Myönnän, et itekkin lähes huomaamattani alan joskus painaa vähän enemmän kaasua, kun huomaan jonkun vasemmalla tulossa ohi, mut se ei sentään vaikuta sen ohitukseen, kun vauhti ei kiihdy yhtäkkiä 20 kilsalla tunnissa kovemmaks kun ennen ohitusta... Jos sua ohitetaan, pliis älä ala kiihdyttää kaheksasta kympistä sataan kahteenkymppiin.
  • Autoilijat, jotka ei mieti sääntöjä vaan tulee vaan - niihin törmään aika usein jo pelkästään sillon kun lähden kotoa. Jo ensimmäiseen isompaan risteykseen päästessä on mulla etuajo-oikeus vasemmalta tulevaan nähden, mutta monet autoilijat vaan tulee vasemmalta kuvitellen, että heillä on etuajo-oikeus - jos kattoisit kahdesti, näkisit ettei mulla ollu mitään kolmiota ja tulin oikealta. Sori.

Kuva: http://markspsychiatry.com/wp-content/uploads/2009/06/road-rage.jpg

  • Melkein-ajoin-päällesi-oho-kaistanvaihtajat on kans pelottavia. Seuraa edes oikeesti liikennettä taustapeilistä, jos et vaivaudu vilkasemaan kuolleeseen kulmaan ennen kaistanvaihtoa.
  • Autoilijat, jotka vilkuttaa kerran tai ei ollenkaan varsinkin jos olet kääntymässä vasemmalla ja olisit kerennyt mennä muiden autojen välistä, jos olisit tiennyt että tämä toinen kääntyy kanssa. Ärsytyksen maksimoituminen varsinkin, jos autot tulee tasaisissa kilometrin mittaisissa jonoissa vuorotellen molemmilta kaistoilta :)
  • Hitaat liikkeelle lähtijät, kun itsellä on vielä normaali ajonopeus edellisistä liikennevaloista - jarru pohjaan ja taas uus lähtö
  • Jarrun painaminen pohjaan yhtäkkiä, varsinkin jos siihen ei ole mitään syytä ja ajat jo ennestään reipasta alinopeutta
  • Väärä ryhmittyminen käännyttäessä, varsinkin jos tukkii suoraan menevien kulkureitin
  • Hätäinen kaistanvaihto suoraan eteen kaupunkiajossa: "Oho, oon täällä ihan vasemmassa reunassa ja mun pitäis kääntyy kahen metrin päästä oikeelle. No, kyl tohon väliin voi vielä kurvata kahden kaistan yli."
  • Ajaminen keskiviivan päällä tai kahdella kaistalla - ei varmaan paljon selityksiä kaipaa

Tarkoituksenani ei siis ollut arvostella kenenkään ajotyyliä liian rankalla kädellä - kaikki mokaa joskus. Enkä siis itsekään väitä olevani mikään maailman paras kuski, vaan monen muun tavalla ihan tavallinen autoilija (mukaan lukien road rage -vaihde) Joten anteeksi, jos loukkasin jonkun tunteita tällä vuodatuksella.


Onko täällä joku muu, joka löysi inhokkinsa tästä postauksesta? XD


2 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Mua ärsyttää myös ne, jotka eivät millään voi päästää toiselle kaistalle, vaikka takana on kolmen kilsan jono ja sulla on ollu vilkku päällä asiallisen kauan ja risteys, josta meinaat kääntyä/jatkaa suoraan lähestyy uhkaavasti...

Noora kirjoitti...

Toi on totta... Road rage -lista saa jatkoa :D