perjantai 18. maaliskuuta 2016

Exciting news for 2016


Heipä hei!

En halua tähän alkuun kauheesti höpötellä, kun on niin jänniä asioita kerrottavana, mutta lyhyesti mainittakoon, että vuosi 2016 on mulla alkanu hyvin kiireisenä. 
Koulutuksen puolesta on aloitettu ensimmäiset aineopinnot eli varsinaiset "ammattitaitoa kartuttavat" kurssit ja eilen tulin kotiin toiseen moduuliin kuuluvan innovaatioprojektin leiriltä Kunstenniemestä. Oli ihanaa nähdä kyllä niitä mestoja pitkästä aikaa!

Päivän aiheena on kuitenkin jo jonkin aikaa työn alla ollut postaus, ja en malta odottaa, että pääsen kertomaan kaikki nää jutut teille virallisesti tänne bloginkin puolelle. En siis oo tänään erityisemmin panostanu visuaaliseen ilmeeseen, vaan enemmän asiasisältöön, sori!
Jos joku seuraa mua jo instagramissa tai on kaverina fb:ssa, niin suurin osa näistä ei tule yllätyksenä, mutta nyt haluan kertoa nää asiat täälläkin "julkisesti".


Aloitetaan ehkä siitä isoimmasta, nimittäin asiasta, josta postasin tänään ensimmäistä kertaa fb:ssa.


Mun vaihtoon lähtö on tässä vaiheessa lähes varmistunut!
Koulun vahvistussähköpostin sain tän viikon keskiviikkona ja siinä ilmoitettiin siis, että koulutusohjelman puolesta mun vaihtoon lähtö on hyväksytty. Tää ei sinänsä ollut mikään maailman isoin ylläri, mutta iso juttu kuitenkin!

Muutamia yksityiskohtia ennen kun joku kysyy:
Hollannissa olisin suurinpiirtein elokuun vikasta viikosta tammikuun 2017 loppuun eli noin 5 kuukautta.
Kaupunkini olisi Utrecht ja koulu Hogeschool Utrecht, jossa osallistuisin EU-rahoitteiseen pilottihankkeeseen, jonka aiheena on "älykkäät kestävät kaupungit" eli "smart sustainable cities" aka SSC.
Koska kyseessä on EU:n rahoittama hanke, en olisi oikeutettu kaikkiin normaaleihin tukirahoihin, mutta bonuksena hanke maksaisi mun ja muiden hankkeeseen osallistuvien asumiskulut.

(konditionaalimuotoiset verbit siis siksi, ettei lähtö ole vasta kuin 90 % varma)

Neuvoteltiin kaikista tähän asumiseen liittyvistä yksityiskohdista muiden Turusta lähtevien kanssa about viimeisen kuukauden ajan ja se oli tosi stressaavaa, mut lopulta palkitsevaa! Siitä kuitenkaan sen enempää jauhamatta ollaan nyt suht tyytyväisiä nykytilanteeseen, ja jännityksellä odotetaan vielä Utrechtin "päätöstä" siitä, ottaako ne meidät sinne vai ei. Käytännössä näin tulee luultavasti tapahtumaan, mutta koputtelin silti puuta tänään, kun en malttanut olla postaamatta asiasta jo tässä vaiheessa.
(*kop kop kop*)


Olen myös miettiny tietenkin blogin pitämistä vaihdon aikana ja uskon sen jatkuvan lähes yhtä säännöllisen epäsäännöllisesti kuin nytkin. Ja suunnitelmana olis postata siis tähän blogiin jatkossakin, koska en koe tarpeelliseksi luoda kokonaan uutta alustaa vaan satunnaista kirjottelua varten. Stay tuned siis :-)


Toinen pääteema tänään on asia, jota oon ehkä odottanu tältä vuodelta eniten ja joka on myös jo antanut mulle tänä vuonna eniten.

Instagramin puolelta tuttu kuva aika hyvin kiteyttää tän aiheen.


Musiikki. Ja musiikin vuosi 2016. Tästä tulee huikeeta, tai on jo osittain tullut.
Instaan postaamani kuva on jo suhteellisen vanha ja siks osittain myös päivittämättä.

Aloitetaanpa vaikka tammikuusta.
Tammikuun 27. päivänä koin yhden elämäni hienoimmista keikoista. Oli niin tunteiden vuoristorataa, visuaalista katseltavaa kuin upeeta meininkiä ylipäänsä!
Imagine Dragons jäi mulle mieleen yhtenä historian upeimmista keikoista ja koko Hartwall Areenan tunnelma oli sellainen, jota en ollu ikinä ennen kokenut missään muualla. Lisättäköön tähän, että lähes kaikki istumakatsomoissa olevat seisoivat melkein ensimmäisistä kappaleista aina loppuun asti.
Kyseisen keikan jälkeen jäi se fiilis, joka keikasta kuuluukin jäädä: väsynyt mutta onnellinen sekä keikkakuumeinen. Siispä keikasta inspiroituneena ostin kuunvaihteessa vielä yhdet keikkaliput.

Instagram-postaus keikan jälkeisissä tunnelmissa

Helmikuu oli ainut alkuvuoden kuukausi, johon ei mahtunut yhtään livekeikkaa, mutta sen sijaan kävin paikan päällä Turussa katsomassa Tepsin peliä ensimmäistä kertaa x vuoteen. Oli nimittäin ainutlaatuinen tilaisuus nähdä mun uus suosikkipelaaja (Tappara #29 ♥) pelaamassa täällä *lisää sydänsilmäinen emoji tähän* 
Ja mikä parasta, TPS-Tappara päättyi Tepsin 1-0 voittoon!

Tammikuun keikkafiiliksestä hurmioituneena päätin siis ostaa liput Hurtsin Helsingin keikalle maaliskuulle. Käytyäni tällä keikalla en voinut kuin olla kiitollinen siitä, että loppujen lopuksi päätin haluta sinnekin. Aluksi eniten mietitytti se, etten ollut kuunnellut lainkaan "uutta levyä" Surrenderiä, mutta sitäkin ehti hyvin soittaa (erityisen intensiivisesti muutamaa päivää ennen keikkaa).
Ikimuistoisinta olivat kuitenkin ehkä naistenpäivän teemaan sopivat ruusut, joita Theo heitti lavalta yleisöön aina aika ajoin. Omasta ruusustani saan kiittää vieressäni seisonutta tyttöä, joka lopulta luovutti samaan aikaan napatun ruusun mulle. Jäin yhden velkaa tälle ihmiselle.

Tän kuvan kuvateksti kertoo kaiken olennaisen!

Vaan yksi harvoista suhteellisen tarkoista kuvista tän keikan eturivistä :)

 Mutta se menneistä, vielä on jäljellä tulevat.
Ensi kuussa eli huhtikuussa on tulossa nimittäin kaksi keikkaa, joista toinen on ehkä yksi eniten odottamistani keikoista IKINÄ.
Vielä opiskelujen ollessa hieman kesken menen taas käymään Helsingissä ja Hartwall Areenalla Adam Lambertin keikalla. En oo kauheesti Adamin musaa kuunnellut, mutta loppuvuodesta päätin kokea mahdollisimman monta mielenkiintoista keikkaa tänä vuonna, vielä kun se on mulle mahdollista.
Noin viikon kuluttua Adamin keikasta lähden ensimmäistä kertaa keikkareissulle ulkomaille.
Silloin suuntaan Tukholmaan katsomaan Adelea ja en ehkä kestä!
Tässä vaiheessa en osaa edes kuvitella, et siihen on enää vähän yli kuukausi aikaa, ihan hullua!
Ennusteeni tästä keikasta: tuun luultavasti itkemään silmät päästäni ja nauttimaan siinä ohella.
En haluais laittaa yhdellekään keikalle kauheita odotuksia, koska sillon keikat tuntuu aina parhailta, tämän olen todennut jo alkuvuodesta. En kuitenkaan voi olla odottamatta mitään, varsinkin kun on kyse Adelesta!
Toukokuussa puolestaan lähden reissuun Osloon ja katsomaan Troye Sivania. Hajoon ehkä tähänkin. Oon kuunnellu Troyen EP:tä ja levyä viime vuodesta saakka (niinkun edellisestä postauksesta voi lukea) ja en vaan malta odottaa tätäkään keikkaa!
Heinäkuussa toteutuu ehkä yks mun suurimmista haaveista ikinä ja meen vihdoin monen vuoden jälkeen kattomaan Coldplayta livenä Köpikseen, permannolle tuhansien ihmisten kanssa! Tää keikka tuntuu tällä hetkellä kaikkein kaukasimmalta ja tähän oon joutunu odottamaan pisimpään, kun lipun ostin jo marraskuussa.

Nää keikkajutut on odottanu jo niin kauan, että ainut asia mikä esti mua kirjottamasta aikaisemmin oli kiire. Toisaalta tein viisasti lykätessäni tän postauksen tekemistä, koska juuri tänään ostettiin vielä yhdet keikkaliput loppuvuodelle, joten täytyy kattoa miten käytännön järjestelyjen kanssa lopulta käy.
Jokin aika sitten yksi vanhoista suosikkiyhtyeistäni - Kent - kertoi lopettavansa, ja eilen aloin tuntea pakottavaa tarvetta päästä keikalle vielä kerran. Siispä onnistuin löytämään lippujen ennakkomyynnin Hartwallin keikalle ja nyt pääsee vielä kerran nauttimaan tästäkin bändistä vanhojen aikojen muistoksi.

Kirjoitettuani nämä kaikki tähän, tunnen oloni entistä enemmän #blessed.
Viime vuoden jälkeen kehtaan kuitenkin sanoa ansainneeni myös osan tästä onnesta.

Tämä intoilu siis oli tältä erää pitkälti tässä ja melkein tärisen innosta vieläkin kirjottamisen jäljiltä. Yhden asian haluan toki lisätä.
Olen itse asiassa vaihtanut nimittäin puhelinta ja loikkasin Applen leiristä Androidille. Puhelimessani ilmeni kuitenkin ongelmia ja uuden ostoprosessi on vielä kesken, joten en vielä tiedä mihin tulen lopulta päätymään. Tällä hetkellä käytössä on kuitenkin Sonyn Xperia Z3+, josta oon kyllä tykännyt muuten tosi paljon :)

Näissä tunnelmissa on siis hyvä lyhyeltä tuntuneen viikon jälkeen lähteä viikonlopun viettoon (maanantain ja tiistain jätevesitentteihin lukien, hip hei!)

Seuraavaan kertaan siis!


Ei kommentteja: