perjantai 6. marraskuuta 2015

Adventure of a lifetime


Edelliskerrasta on pitkä aika.
Yksi postaus on ollut työn alla nyt toista kuukautta, mutta sen hiominen ja ajattelu on aina tuntunut lähinnä uuvuttavalta.
Tänään tuntui kuitenkin kirjoittaminen sujuvan kuin tanssi ja koin aiheelliseksi tehdä ajankohtaisen postauksen viime vuodesta inspiroituneena. Kirjoitin syvällistä, yöllistä tajunnanvirtaa viime keväänä, kun tapahtui jotain suurta ja odottamatonta. Tänään palaan näihin tunnelmiin, mutta eri mielellä. 
-Viime vuoden postaus Midnight thinking-

Tänä päivänä (6.11.2015) julkaisi Coldplayn uuden singlen tulevalta albumiltaan A Head Full Of Dreams. Pojat ovat vihjailleet tämän olevan mahdollisesti viimeinen julkaistava studioalbumi, josta olen todella pahoillani ja innoissani samaan aikaan.
Uuden albumin mukana tulee myös kiertue, jota odotin jo Ghost Stories -albumin julkaisun aikoihin. Olen tehnyt mielessäni jo hiljaisen lupauksen, jonka aion pitää: aion mennä katsomaan keikkaa kiertueelle, jos se päätyy Suomeen, Tanskaan tai Ruotsiin ja mahdollisesti myös Viroa, Norjaa, Saksaa ja Englantia (Lontoo) harkitsen vakavasti.
Nyt kun sen kirjoitan tähän, tuntuu lupaus valtavalta, mutta haluan sen myös pitää, etten joudu katumaan loppuelämääni äänetöntä ajatusta, jota en koskaan toteuttanut uskalluksen puutteessa.

(lähde)

Tänään julkaistu ensimmäinen single Adventure of a lifetime herättää aivan erilaisia fiiliksiä kuin Midnight viime vuonna (postauslinkki yllä). Kappale on tavallaan omituinen ja todella kaukana vanhasta Coldplaysta, mutta pidän sen iloisesta sävystä. Se saa minut hyvälle tuulelle. Kaiken ei aina tarvitse olla synkkää ollakseen hyvää (vrt. muun muassa Paradise, Charlie Brown).
Tämän jälkeen en voi kieltää odottavani koko albumia innolla ja mielenkiinnolla.



Tynkä kirjoitukseni haluan päättää huomautuksella: niin paljon hyvää musiikkia on vielä tulossa näiden kahden kuukauden aikana, etten ole itsekään uskoa sitä todeksi. Näistä kuitenkin ehkä enemmän toisessa postauksessa, jos sitä tulen koskaan päivänvaloon asti saamaan.

-N


Ei kommentteja: