lauantai 19. heinäkuuta 2014

Travellin' tales pt. 3


Heipä hei taas ihmiset!
Nyt on Tammerfesteiltä kotiuduttu, mutta seuraava reissu (jopa vähän itellenikin yllätyksenä tullut) odottaa jo aivan kulman takana! Niinpä koin aiheelliseksi tehä valmiiksi mun viimeisimmän Lontoo-postaussarjan. Jos olet jostain syystä missannut 1 & 2 postaukset, tässä suorat linkit niihin :)

Viimeiseltä päivältä mulla on oikeesti kännykässä vaan yksi ainoa kuva, mikä mitenkään liittyy siihen päivään :D Tänään on siis vähemmän kuvia kuin kahdessa edellisessä postauksessa, mutta tekstiä ihan kiitettävästi muun muassa siitä, mitä kotimatkalla tapahtuikaan...
Päivä 3 alkoi pienillä jännitysmomenteilla ja tuli kyseltyä yhden työntekijän perään ;) Häntä kävin sitten ennen varsinaista "vikan päivän ohjelmaa" tapaamassa ja oli niiiin mukava jutella.
Walrusista (sisarhostellilta) alotettiin sitten matka kohti Knightsbridgen asemaa ja käyntiä Harrodsilla. Olin harvinaisen turistina tällä kertaa ja oltiin molemmat minä ja serkkuni ihan hämillään koko paikasta :D Meinattiin melkeen "eksyä" tonne, onneks oli työntekijöitä, joilta kehtas 'turistivaatetuksesta' huolimatta kysyä neuvoa. Ja päivän ainut kännykkäkuva onkin sitten Harrodsilta.

Jossain random-nurkassa jossain päin Harrodsia... :D

Harrodsilta jatkettiin vielä viimeiselle Primark-käynnille, ja mullakin tarttui mukaan vielä yks juttu, jota en ollu bongannut kahtena edellisenä kertana. Primarkilta mentiin mun "entiselle lähiostarille" Oxford Streetin West Oneen, jossa mm. on mulle tutuks tulleet 'Lähi-Starbucks', M&S Simply Food ja mäkkäri :) Suunnitelmana oli siis käydä M&S:llä ostamassa tuliaisia kotiin (+ pikalounas), mut eksyttiin sitten myös viereiseen Superdrugiin, jossa oli ota 3 maksa 2 -tarjous, hups :D

Ostoksilta mentiin sitten Oxford Streetin sivukaduille etsimään ruokapaikkaa ja päädyttiin syömään yhdet täytetyt crepit (tai miten se ikinä kuuluukaan monikossa kirjottaa :D) ja päälle haettiin Starbucksilta tarjousfrappucinot, jotka oli puoleen hintaan klo. x jälkeen - se oli kyllä virhe XD
Onnistuttiin kuitenkin raahaamaan ittemme takaisin hostellille hakemaan meiän kamoja ja pakkaamaan viimeisiä ostoksia laukkuihin. Siitä sitten alkoi pian matka kohti lentokenttää. Tai niin me luultiin.

Näin tiivistetysti tarina menee näin:
ostettiin junaliput Gatwickille, mentiin laiturille, noustiin junaan ja oltiin kyydissä vähän yli puol tuntia. Lopulta juna pysähty asemalle ja jäi seisomaan siihen. Kun ei oltu liikuttu mihinkään kymmeneen minuuttiin, alko vähän ihmetyttää. Sit tulee kuulutus, että juna on matkalla Charing Crossiin. Mä panikoin ja ihmettelen, et mitä hemmettiä. Serkkuni ja minä yritetään kysyä apua aseman henkilökunnalta, jotka ohjaa meitä menemään takaisin London Bridgelle, että päästään Gatwickille. Meillä ei kuitenkaan ois millään aikaa lähteä takas ja ehtiä meiän lentoon, joka lähtee 18:45, kun kello oli tässä vaiheessa yli puol 6.

Päädyttiin paikkaan nimeltä Sevenoaks, nuolella on merkitty se minne meidän PITI mennä... (alkuperäinen kartta)

Sitten yks avulias mies neuvoo meitä ottamaan taksin. Juostaan ulos ja noustaan ekaan vapaaseen taksiin. Kuski sanoo, et liikenteestä riippuen matka Gatwickille menee 30-45 min (matka oli loppujen lopuksi n. 40 kilometriä). Kello on tässä vaiheessa varttia vaille 6. Ei sitten auttanu muu, kun istua taksissa ja toivoa et ehitään ajoissa. Kysyn sitten, että paljonko maksaa. Kuski vastaa, että 50 puntaa. Kysyn, voiko maksaa kortilla. Ei voi. Kuski kysyy, kumpaan terminaaliin ollaan menossa. Olisin ohjannu väärään, ellei lentopapereissa olis ollu yhtä merkitsevää kirjainta. Ja kaikkein pelottavinta tässä oli se, etten koko matkalla juna-asemalta lentokentälle saanut minkäänlaista nettiyhteyttä, että oisin voinu tarkistaa lentotietoja, terminaalia, karttaa jne. Asemalla sitten serkkuni lähti ettimään automaattia, että saatais tarvittava käteinen. Tässä vaiheessa kello oli jotain 18:20. Lopulta automaatti löyty ja lähettiin juoksemaan molemmille tuntemattomalle lentokentälle. Check-in oli onneks nopea ja turvatarkastukseen ei paljoakaan jonoa. Sitten juostiin seuraavaks portille, joka ei ollut edes ehtiny sulkeutua. Kuultiin myös, ettei oltu viimeisiä.
Koneessa oli jo 95 % ihmisistä, kun päästiin sisälle ja ikäväksemme huomattiin, että meidän rivillä oli tällä kertaa myös kolmas matkustaja. Hiestä märkänä istuin sitten tyttöparan viereen ja kerroin kaiken, mitä meille oli tapahtunu. Naureskeltiin siinä sitten, että oltiin sentään ehditty koneeseen - ja vielä ennen portin sulkeutumista. Kone jopa lähti lopulta myöhässä, muttei edes meidän takia :D
Suomen päässä kaikki sujukin sitten aavistuksen verran mutkattomammin. Lentokentällä noustiin bussiin ja päästiin vihdoin kotiin joskus kolmen aikaan.
Pienestä kompastelusta huolimatta loistava matka, jota jaksaa muistella vielä pitkään... Tosin mua ei erityisemmin "tilanteen" aikana naurattanu, mut onneks selvittiin, kiitos "sokean äijän" - vai mitä Roosa? ;)
Bussissa vertasin vielä Lontoon ja Suomen säätä. Niistä on viimiset screenshotit puhelimella :)

*

Torstain ostokset:

Harrodsilta himoitsin toista tällaista kirjanmerkkisettiä, ostin Central linen viime vuonna :) Nyt ei ollu tarjolla kuin Piccadillyä, mutta sillä mentiin sitten. Ostin itseasiassa kahdet, toiset äidille tuliaiseksi :)


Lisäksi ostin stationery-osastolta kaks lehteä (Glamourin ostin jo siis aiemmin) ja päädyin taas teenvogueen (Lorde ♡) ja inStyleen (Nicole ♡) ja inStylen mukana tuli tuo kynsilakka, jonka väitettiin olevan 30 £ arvoinen :O Ihan hyvä se kyl on ja kivan värinen.


Primarkista oli pakko ostaa baseball-paidan tyylinen t-paita, joka on täynnä Lontoon nähtävyyksiä, montako bongaatte kuvista? Mä tunnistan kaksi ja lisäks on yks tunnettu myös paidan toisella puolella, joten se ei kuvissa näy ;)Aiemmin mainitsin käyneeni M&S Simply Foodissa tuliaisten takia - tää oli lähinnä vähän läppä, mut halusin tuoda M&S:n suolamyllyn, koska me ostettiin samanlainen viime vuonna, ja minä "pahana ihmisenä" avasin sen Suomessa ja aloin käyttää ensimmäisenä. Niinpä piti tuoda "hyvityslahja" ;)


Viimeisenä päätin sekoilla Superdrugissa - ota 3 maksa 2 you know. Neljä ensimmäistä juttua oli helppo löytää, mut jouduin lopulta sitten nappaamaan kaks vaan äkkiä joukkoon. Oon kyl tyytyväinen kaikkeen.

Sneak peekistä näittekin ehkä jo Baby Lipsin - päätin sitten ostaa niitä kolme! Halusin myös ehdottomasti kokeilla Maybellinen Baby Skin 'primeria' ja huulipunat on tosi tosi tosi hyviä hintaansa nähden - maksoivat 1 punnan kappale!

Baby Lipsejä ostin siis kolme: kaksi värillistä ja yhden värittömän. Hoitava "Intense Care", persikkainen "Peach Kiss" ja vaaleanpunainen "Pink Punch" :) Niistä kyllä näkee, mitä on käytetty eniten... :D

Tässä siis viimeinen tarinointipostaus Lontoosta. Viime aikoina on taas ollu blogin puolella hiljaista ja voin teille valottaa tätäkin syytä. Päässä on pyöriny kaikenlaisia ajatuksia korkeakoulujen hakutulosten takia. Sain nimittäin molemmat haluamani opiskelupaikat ja oon käyny läpi paljon pohdintoja näihin asioihin liittyen ja ollu melko ahdistunut, joten en oo millään jaksanu kirjotella. Nyt kuitenkin oon melkein päätökseni tehnyt ja alkaa jo tuntua paremmalta tän asian suhteen. Onnittelut teille muillekin, jotka ootte jonkun paikan tän kevään haussa saaneet : )

Nyt otan kuitenkin hetken rennosti, sillä seuraavaa reissua pukkaa...
Nähdään taas ens postauksen merkeissä!

Ei kommentteja: